НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА! ОПАСНО Е ЗА ДЕТЕТО ВИ!
Детски онлайн бутик Kidsdecor.eu | тел: 0876 501 460 | e-mail: decortraiding@abv.bg
0
0
0 0,00лв.
Кошницата е празна!
13 Jun 0

НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА! ОПАСНО Е ЗА ДЕТЕТО ВИ!

Автор: admin Публиикувано в: ROOT Прегледи: 32362

Най-често през лятото, родителите завиват бебешката количка с одеяло, за да предпазят детето от слънцето.

Това обаче се оказва една голяма грешка, която може да доведе до фатален край.

Ако и вие правите така - СПРЕТЕ ВЕДНАГА!

Медицински изследователи в Швеция предупреждават родителите за опасностите от завиване с одеяла на количките през горещите летни месеци.

Изследванията показват, че дори тънките одеяла, могат да създадат силно загряващ ефект, поради лошата циркулация на въздуха.

Бебетата не са в състояние да регулират телесната си температура, те са по-уязвими от прегряване. Експертите предупреждават, че завиването на количката дори и с най-тънкото одеяло, води именно до  риск от топлинен удар или синдром на внезапна смърт при кърмачетата.

Изследване на Which, показва в графичен вид, как се променя температурата в бебешката количка, при покриването й с одеяло от различна материя и със сенник за количка.

Те са измерили температурата в  количката в продължение на един час. Тествали са пет еднакви детски колички, под пет различни вида покривало - муселин, хавлиена кърпа, одеало от косми, одеало Koo-di и Сенник за количка SnoozeShade.

С течение на времето във вътрешността на количката със собствен сенник се регистрира най-малкото повишение на температурата. Но това може да се очаква, тъй като количката не е напълно покрита. Най-малко повишение на температурата се забелязва при покриване на количката със сенник за количка / SnoozeShade /. Вътрешността на количката, покрита с кърпа, има най- голямо повишение на градусите-  почти 6 ° повече от тази, покрита изцяло със сенник.

Стига се до извода, че с каквото и да покриете количката, няма как да не се повиши малко температурата в нея, но най-добрият вариант е това да бъде направено със сенник за количка.

Никога не трябва да оставяте детето си дълго на директната слънчева светлина. Когато спрете някъде за кафенце или почивка, въпреки че количката ви може да е покрита със сенник за количка, не я оставяйте на слънце. Изберете сенчесто място и винаги бъдете бдителни. Проверявайте каква е температурата в количката и дали е комфортна за вашето дете. Малките бебета може да пострадат много по-бързо от топлинен удар или да се дехидратират, отколкото по-големите деца и възрастните.

Детският кабинет в Стокхолмската Астрид Линдгренска детска болница казва : "Това бързо може да стане потенциално опасно за детето ... ако детето стане прекалено горещо, тогава то може да си помисли, че е в утробата, поради което дишането може да спре . "

Ако досега и вие сте правили тази грешка – да покривате количката на дететето си одеяло, надяваме се навреме да сте прочели нашата статия и тя да е полезна за вас.

Здравето и живота на децата са най-важни. Те са безценни.

Пазете ги!

СЕННИК ЗА КОЛИЧКА BABY BEAR, МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ОТ ТУК - https://kidsdecor.eu/sennik-za-kolichka .

Ако въпреки всичко, тази информация не ви е убедила достатъчно, вижте едно вцепеняващо видео, чиито кадри показват как една детска количка, покрита със светло одеяло, може да се превърне в пещ, само след 20 минути и как температурата в нея достига почти 40градуса.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК.
 

За статията са използвани материали от следните сайтове –

https://www.express.co.uk/news/uk/670063/WATCH-Shock-footage-shows-why-covering-child-pram-DEADLY

https://globalnews.ca/news/2850048/the-dangerous-stroller-mistake-parents-are-making/

https://www.which.co.uk/news/2017/07/watch-how-your-childs-pushchair-could-overheat-in-the-sun-when-covered/

https://blogs.babycenter.com/mom_stories/the-dangerous-stroller-mistake-most-parents-make/

 

Оставете коментар

Вашето име
Адрес на е-поща
Вашия коментар
КОД